Jak chcesz naprawdę super wypad - daruj sobie kutry ,Ja latam ostatnio tylko do wWładysławowa
Polecam motorówkę Marinero II z tym że może być problem z rezerwacją jak rezerwowałem na sobotę lub niedzielę to 2-3 miesiące wcześniej, ale warto zadzwonić często jakaś ekipa rezygnuje , tu masz kontakt: https://www.facebook.com/DorszeMarinero
Wychodzi drożej niż kuter ale komfort , prędkość przemieszczanie i całokształt lepszy, jak raz popłyniesz nie będziesz chciał już pływać na kutrach
, dodatkowo na Marinero nie buja aż tak jak na kutrach jak pogoda jest niekorzystna (dla mnie ma to znaczenie
)
Moim zdaniem jest to najlepsza jednostka w PL pod każdym względem , jeśli jedziecie w kilku to musicie wziąść "całą" motorówkę, po kilku rejsach na Marinero darowałem sobie "kutry" ostatecznie , oczywiście wszystkie Admirały to dobre jednostki (pływałem na 1 i 2 i zawsze były wyniki, szyper też solidny), niezłe wyniki miałem kiedyś z Łukaszem Detalffem (ma dwie jednostki Lucas i Maximus)
Kiedyś pływałem na Orion - R - też było ok, bardzo solidny szyper.
Co do wyników - no cóż od 3 lat , bieda , bieda,i jeszcze raz bieda jeśli chodzi o rozmiar dorszy od 3 lat nie złowiłem nic większego niż 3kg , na Marinero ilościowo połowisz na pewno , wynik raczej gwarantowany.
Sprzęt na Władysławowo musi być mocny , na pewno zabierz pilkery 200-250g , ale plecionka nie za gruba bo na dużych głębokościach będzie Ci się "balon robił", najciężej jak łowiłem to 250g, standard to 200g , na lżejsze pilkery musi być naprawdę bardzo mały dryf lub jego brak co o tej porze roku jest raczej mało prawdopodobne, dobrze sprawdzają się przywieszki w kolorze jasno czerwonym, pilkery standard Bora albo Tobiasz , srebrne lub srebrno niebieskie, czasem bardzo dobre wyniki daje pilker w kolorze miodowym, Kołowrotek ja preferuję zwykły rozmiar minimum 5000 (łowiłem multikiem , jak dla mnie pomyłka jak trzeba zwijać szybko z dużej głębokości i na łodzi jet kilka osób)
Dobra motorówka jest w kołobrzegu XRods Marine , byłem 2 razy , z tym że to mała motorówka i jak pogoda będzie słabsza to trzeba sie liczyć z tym że ostro buja , ale szyper bardzo solidny (tez trzeba wziąść całą łódkę - ale pływasz od świtu do zmierzchu, i w Kołobrzegu można lekko połowić , łowiłem na pilkery max 125-150g i jeszcze wtedy ryby były wyraźnie większe niż Władysławowo)
Jak jedziemy to zawsze wyjazd np. w piątek, w sobotę łowienie w niedziele powrót , we Władysławowie na Harcerskiej 1 masz pensjonat Fala gdzie jest zamrażarka i z chęcią przyjmują wędkarzy i udostępniają zamrażarkę.
Połowicie ryb mniej więcej takich jak na foto
Powodzenia i napisz po powrocie jak wyniki