Liczba postów: 98
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Łowiska: Rzeki , jeziora i inne bajora
Miejscowość: Ruda Huta ( Lubelskie , Okręg PZW Chełm )
30-11-2013, 19:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2013, 19:41 przez aigle96.)
@bysior właśnie pod nie szykuję taką małą armię
I coś nowego dzisiaj malowane :
długość 4 cm
Dł. 5 cm
Liczba postów: 455
Reputacja:
0
Specjalizacja: Co się da ;)
Łowiska: Wisła, Bug, Narew, Wkra
Miejscowość: Warszawa
Super malowane! Powiedz jakiego dokładniej sprzętu używasz do malowania, o ile to nie tajemnica
Widoki przyrody są różne w różnych miejscach, prawa przyrody są wszędzie te same.
Liczba postów: 474
Reputacja:
0
Specjalizacja: spinning, czasem mucha
Łowiska: Wisła, Narew, Bug, Wkra
malowanie pierwsza klasa
Reputacja:
0
@gtsphinx maluję Aerografem Adler AD7770, ale myślę na następny rok kupić coś dokładniejszego
Reputacja:
0
A pod jakim kompresorem pracujesz ? Wydaje mi się, że zamiast tracić na puchy, to lepiej zainwestować w aero i farbki.
Widoki przyrody są różne w różnych miejscach, prawa przyrody są wszędzie te same.
Reputacja:
0
30-11-2013, 20:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2013, 20:35 przez aigle96.)
Kompresor to też Adler zdaje się że taki mini mają tylko jeden w ofercie. Ja malowałem wczesniej spreyami Motip ale później jak kupiłem aero to napsikałem je do słoiczków i bez rozcieńczania maluję Adlerem.
Reputacja:
0
Właśnie patrzyłem na Adlery w pewnym sklepie internetowym. Jestem biały w temacie więc tak podpytuje. Czyli kompresor + aero to podstawa... trzeba coś jeszcze na początek do takiego malowania? No poza farbkami, bo mam akurat pactry. Co byś doradził niezbędnego na stary poza wymienionymi rzeczami? O ile trzeba coś więcej
Reputacja:
0
30-11-2013, 22:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2013, 22:50 przez aigle96.)
Jeśli malowałeś wcześniej sprejami to możesz ich użyć w aero, po prostu psikasz je do słoiczków i później normalnie malujesz. Ja maluję samochodowymi więc musiałem kupić rozcieńczalnik do wyrobów akrylowych. Farbki rozrabiam w strzykawkach 5 ml i 10 ml. Konsystencja farby powinna być zbliżona do mleka w przeciwnym razie dysza się zapcha ( farba zaschnie w niej) i o ile w moim przypadku mogę użyć rozpuszczalnika i na spokojnie przeczyścić dysze o tyle z paktrami nie mam pojęcia jak będzie. Słyszałem że dobrze jest się uczyć na tuszu ( cóż nie wiem nie sprawdzałem), sam uczyłem się na samochodówkach i dużo mi dała podpowiedź z konsystencją bo raz zapchałem dyszę i więcej już takiej wpadki nie miałem. Przyda się też jakiś ręcznik papierowy lub coś podobnego ( przydatny przy czyszczeniu aero i sprawdzania koloru i tego czy farba nie robi ciapek ). Jeśli za bardzo rozcieńczysz farbę to nie jest za duży problem bo wszystko można wyregulować poprzez aero. PAMIĘTAJ jeśli będziesz malował jakimiś śmierdzącymi farbami zakładaj maskę albo chociaż otwieraj okno. Hmmm i co jeszcze, w sumie to już nie wiem. Pomyślę jeszcze o czym mogłem zapomnieć i skrobnę jutro
I popatrz przypomniało mi się jeszcze cierpliwości trzeba troszeczkę dorzucić 
A jak coś to pytaj chętnie odpowiem..
O i jeszcze (skleroza nie boli) Warto zrobić kilka szablonów ( jakieś paski okoniowe, łuki skrzelowe ,płetewki itd)
Reputacja:
0
Dzięki serdeczne za podpowiedzi. Trochę mam lipę, bo warsztat mam mobilny do kuchni przenoszony, więc z aero będzie ciężko ale da się zrobić.  Co do smrodów, to wiem, że szkodzą. Tak jak capon kojarzy mi się z cukierkami ICEami, tak inna chemia już tylko z chemią. Niemniej jednak wiem, że o zdrowie trzeba dbać. Ostatnio się mnie mikołaj pytał, czy nie chce aero pod choinkę a ja głupi powiedziałem, że nie. Znowu chyba będę list pisał 
Dzięki jeszcze raz za natchnienie
Liczba postów: 474
Reputacja:
0
Specjalizacja: spinning, czasem mucha
Łowiska: Wisła, Narew, Bug, Wkra
Marcin powiedz mikołajowi, że ja też chce
|