Shrap-Drakers Fishing Forum
patyk pod bolenia?
Czesć wszystkim nie jestem na etacie u dragona koledzy sam mam kijek z pracowni ale zaczynalem od dragona serii milenium za tą kaske fajne kije potem kupilem hm 69 trill okazał sie kijkiem rewelacyjnym tylko wydawalo mi sie że ma ciut za malo mocy w dolniku aż wreszcie zrobiłem kijek w pracowni pod bolenia mozna powiedzieć że to taki uniwersał na rzekę cena wysoka ale wreszcie jest to zadowolenie .A pod klenia i szczupaka używam wędek firmy Savage Gear .
Odpowiedz
Piotrek, pod klenia masz może Parabellum????????
Odpowiedz
Tak pod klenia mam parabelum .
Odpowiedz
A pod szczupaka Savage Gear Bushwhackera 2.43cm 10 / 40 gr
Odpowiedz
(10-10-2012, 15:00)piotrek210771 napisał(a): Czesć wszystkim nie jestem na etacie u dragona koledzy sam mam kijek z pracowni ale zaczynalem od dragona serii milenium za tą kaske fajne kije potem kupilem hm 69 trill okazał sie kijkiem rewelacyjnym tylko wydawalo mi sie że ma ciut za malo mocy w dolniku aż wreszcie zrobiłem kijek w pracowni pod bolenia mozna powiedzieć że to taki uniwersał na rzekę cena wysoka ale wreszcie jest to zadowolenie .A pod klenia i szczupaka używam wędek firmy Savage Gear .

Ja tak tylko żartowałem :oczko:, bo w ponad połowie Twoich postów pada nazwa wędziska Dragon, a Dragon powoduje u mnie uśmiech na twarzy. Sam używam ich wędek i chyba tak już zostanie. Natomiast zwrot "kijek z pracowni" budzi już u mnie mieszane uczucia, ale to temat na dłuższe pisanie.
Odpowiedz
Ok pozdrawiam jak byś mial jakieś pytania odnośnie Parabelum to wal śmialo .
Odpowiedz
Witam jako nowy na tym forum chcialbym sie ze wszystkimi przywitac Usmiech .Odnosnie kijow pod bolka to wszytsko zalezy od tego gdzie lowimy i na co lowimy rzec jasna Usmiech ale o tym pewnie kazdy wie.Ja swojego czasu zakupilem kijek (tak mi sie wydawalo)pod klenia a jest nim cormoran xenodon 2.7 3-18gr.Coz moge powiedziec oprocz tego ze jest bardzo uniwersalny.Nie polece go napewno jako docelowego kija pod klenie bo sa lepsze konstrukcje,natomiast jako kij boleniowy do przynet 10-20gr Usmiech .Blank ma tyle miecha ze nie wiem co by trzeba bylo robic aby go uszkodzic,super przekaznik tego co sie dzieje na koncu zestawu.Pieknei amortyzuje wszytsko co sie uwuiesi od 20cm kleni po 70 bolki.Dla mnie lowienie boleni tym kijem to czysta przyjemnosc aczkolwiek innym moglby nie pzypasc do gustu.Opisany jako 3-18gr i jesli chodzi o dolne cw to fakt 2cm wobkiem rzucimy nawet nawet do tego dobrze go czujemy.Jesli chodzi o gorny cw to powiedzialbym raczej 25-30gr.Kijek nie do gum a raczej nie do opadu bo na wleczonego da rade.Wobler typu dorado inwader 11cm w nurcie tez wiekszego wrazenia na nim nie robi,szczyt sie nie poddaje nie gasnie,za to fajnei pracuje wieksza czesc szczytu.Pozdrawiam wszytskich.
Odpowiedz
Maj się zbliża, szczupaków łowić nie lubię za specjalnie, więc do czerwca trzeba przetrzymać na bolkach Usmiech Przydałby mi się jakiś patyk, taki raczej nisko budżetowy, kolega @grunwald przypomnial mi o Xenodonie, miałem dwa w wyższej gramaturze, fajne wędki na szczupaki w Szwecji zwłaszcza Okokok a taki do 18 gr. świetnie by się sprawdził na bolki Usmiech Ale jeszcze trochę czasu do maja jest więc może coś nowego byście polecili?  Muza
http://www.facebook.com/ShrapDrakers/
Odpowiedz
Polecam znaleźć dobrą wodę,gdzie ryb więcej Figielek
Odpowiedz
Baaaardzo śmieszne Mario ROTFL A tak poważnie to boleni i kleni trochę jest, bo mało kto to łowi.... "bo pulpety potem z nich niedobre" Okokok
http://www.facebook.com/ShrapDrakers/
Odpowiedz