Shrap-Drakers Fishing Forum
Przepisy kulinarne Drakersów
#1
Mamy na forum kilku specjalistów i specjalistek od gotowania wiec może się podziela z nami swoimi przepisami.
Odpowiedz
#2
Kwadr ...... a na wszystko zasmażka Haha

Dobra - tak się śmieję, ale pewnie będę zaglądał do tego wątku i nie dlatego że lubię gotować ale dlatego że lubię jeść Oczko
"...mam swoją pasję, która pozwala mi na świat patrzeć jaśniej..."

http://biebrzanskieikampinoskie.blogspot.com/ - czyli moje spotkania z Przyrodą
Odpowiedz
#3
Sugerując się zasadą " Nie ważne co jesz ,ważne czym popijasz " Haha
Naleweczka z pigwy
- 0,5 l spirytusu
- 1 kilogram pigwy
- kilogram cukru.
Czas przyrządzania 6 tygodni.
1 tydzień mieszamy pigwę z cukrem.
Gdy puści soki dodajemy spirytus i czekamy 5 tygodni.
Na zdrowie !
Odpowiedz
#4
Oklasky Dzięki Paweł Kwiatek na pewno nie raz coś tu wpiszę MniamMniamMniam

Mniam tak Piotrze zasmażka to podstawa , musi być Figielek
Warto mieć marzenia i uśmiechem witać nowy dzień Oczko
Odpowiedz
#5
No to "popitkę" już mamy Cwaniak ( dzięki Moczykij ) - teraz pora na coś ala Ela Cwaniak
"...mam swoją pasję, która pozwala mi na świat patrzeć jaśniej..."

http://biebrzanskieikampinoskie.blogspot.com/ - czyli moje spotkania z Przyrodą
Odpowiedz
#6
Słowo się rzekło niech będzie na początek czarny bez Oczko

Sok lub nalewka z owocu czarnego bzu dla zdrowotności Jezyk_oko

Owoce muszą być czarne bo nie dajrzałe są trujące
na 1kg oczyszczonych umytych owoców
80 dag cukru
4 szkl wody
10 szt goździków
1/2 łyżeczki cynamonu
2 cytryny ze skórką

owoce zalać wodą ,dodać cukier i gotować 20 min
w połowie gotowania czyli po 10 min dodać goździki , cynamon i cytryny pokrojone ze skórką . Garnek przykryć pokrywa i pozostawić na 24 godz.Po tym czasie przecedzić przez gazę lub filtr do kawy i jeśli to ma być sok to zagotować i gorące pozamykać w słojach a jeśli nalewka to nie gotować tylko dodać spirytus w proporcji jak sie lubi Cwaniak

Warto mieć marzenia i uśmiechem witać nowy dzień Oczko
Odpowiedz
#7
CwaniakCwaniakOkokOkokKwadrKwadr
"...mam swoją pasję, która pozwala mi na świat patrzeć jaśniej..."

http://biebrzanskieikampinoskie.blogspot.com/ - czyli moje spotkania z Przyrodą
Odpowiedz
#8
MniamMniamMniamMniamMniam

ale kusicie Usmiech

teraz Drakersi będą zawsze narąbani Pfftt
C&R&Rock&Roll
Odpowiedz
#9
Co by nie było ,że tylko popijamy Jezyk_oko .....

Pieczona karkówka
1,50 kg karkówki może być też schab środkowy (ja robię troche tego i tego)
0,5 kg świezych lub mrożonych grzybów można z grzybkami suszonymi
3 cebule
Zalewa
2,5 łyzki magii
4 łyżki cukru
7 łyżek octu balsamicznego,
7 łyżek koncentratu pomidorowego ja robie z keczapem
10 łyżek łyżek wody
Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr lub inna ulubioną przyprawą ja mam taka zbójnicką Usmiech. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Grzyby pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez ok 1,5 godz.

Smacznego Mniam
Warto mieć marzenia i uśmiechem witać nowy dzień Oczko
Odpowiedz
#10
Ide sobie zrobić kolację Pfftt Mniam
C&R&Rock&Roll
Odpowiedz





Shrap-Drakers.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone © 2024.

W celu zachowania najwyższej jakości usług wykorzystujemy informacje przechowywane w plikach cookies. Zmiany zasad korzystania z plików cookies można dokonać w ustawieniach przeglądarki.