Co by nie było ,że tylko popijamy
.....
Pieczona karkówka
1,50 kg karkówki może być też schab środkowy (ja robię troche tego i tego)
0,5 kg świezych lub mrożonych grzybów można z grzybkami suszonymi
3 cebule
Zalewa
2,5 łyzki magii
4 łyżki cukru
7 łyżek octu balsamicznego,
7 łyżek koncentratu pomidorowego ja robie z keczapem
10 łyżek łyżek wody
Mięso pokroić w plastry o grubości 1cm i posypać czerwonym Delikatem Knorr lub inna ulubioną przyprawą ja mam taka zbójnicką
. Odstawić na 3-4 godziny do lodówki. Po wyjęciu z lodówki panierować w mące i obsmażyć z obu stron. Układać w żaroodpornym naczyniu. Grzyby pokroić w talarki, a cebulę w krążki, po czym wyłożyć na mięso. Przygotować zalewę ze składników i polać równomiernie mięso. Piec w piekarniku przez ok 1,5 godz.
Smacznego