![]() |
Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - Wersja do druku +- Shrap Drakers Fishing - Forum (https://shrap-drakers.pl/forum) +-- Dział: Sprzęt wędkarski (https://shrap-drakers.pl/forum/forum-14.html) +--- Dział: Przynęty (https://shrap-drakers.pl/forum/forum-17.html) +--- Wątek: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- (/thread-2943.html) |
Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - tomo - 04-06-2013 To jak już jestem wstawię i swoje.To co aktualnie robię.Niebawem wchodzę w nowe materiały-żywice transparentne i silikony. Trochę Jaziowo/Kleniowych Pampuchów. Parę Boleniówek-Raptory RapStick Wzorek testowy Leviathan 8 bezsterowy wobler boleniowy.Wstrzelił się w ryby na 1-wszej wyprawie. Szczurki na Syberyjskie Tajmienie.Będą próbować swoich sił w sierpniu.Uzbrojenie pancerne.Wzorek przed malowaniem,testy pracy bardzo pomyślne. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - Krystek - 04-06-2013 Fajnie, ładnie , pięknie tylko się troszkę forum rozjechało bo zdjęcia jedno obok drugiego ![]() Tomasz zajrzyj tutaj : http://shrap-drakers.pl/forum/thread-947.html pozdrawiam RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - tomo - 04-06-2013 (04-06-2013, 11:13)Krystek napisał(a): Fajnie, ładnie , pięknie tylko się troszkę forum rozjechało bo zdjęcia jedno obok drugiegoDziwne mi wyświetla wszystkie w pionie elegancko.Ok. spróbuje poprawić.Daj znać czy pomogło.Nie da się edytować bo minęło 30 minut-taki mam komunikat. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - Krystek - 04-06-2013 (04-06-2013, 11:34)tomo napisał(a):(04-06-2013, 11:13)Krystek napisał(a): Fajnie, ładnie , pięknie tylko się troszkę forum rozjechało bo zdjęcia jedno obok drugiegoDziwne mi wyświetla wszystkie w pionie elegancko.Ok. spróbuje poprawić.Daj znać czy pomogło.Nie da się edytować bo minęło 30 minut-taki mam komunikat. Spoko ![]() U mnie pokazywało na lapku w poziomie, a na tel w pionie. Chyba że już ktoś z modedatorów edytował Ci post. Tak, edytować można do 30min. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - kaczy - 04-06-2013 Cześć Tomku! Fajnie, że wpadłeś podzielić się swoją wiedzą ![]() Jeśli chodzi o Twoje wyroby to według mnie światowa czołówka, przynajmniej wizualnie(bo nie miałem okazji przetestować), ale zewsząd chodzą słuchy, że łowność jest równie powalająca co wygląd ![]() RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - krystekwolf - 04-06-2013 (04-06-2013, 14:37)kaczy napisał(a): Cześć Tomku! Fajnie, że wpadłeś podzielić się swoją wiedząNawet bardziej powalająca , na pewno drewienko z którego Tomek robi woby,co do wobków z żywicy z której Tomek teraz robi to nie wiem bo jeszcze nie mam. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - tomo - 04-06-2013 Drewno będzie jeszcze długi czas szło równolegle z syntetykami.Po pierwsze od tego materiału zaczynałem i nie miałbym sumienia tak ot po prostu tego "olać".Syntetyki no fajne to jest ale nuuuuda.Pierwsze to człowiek się cieszy jak głupi bateryjką,potem jest nudno.Teraz na rozkładzie gumy Boleniowe,woblery z pianki Foam It15 i z żywicy CC tyle że do ostatniego materiału i konstrukcji z niego tworzonych musi być wtryskarka bo woblery muszą być puste w środku-miejscami. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - mick - 04-06-2013 Wow ![]() ![]() ![]() Powiem szczerze, że gdybym miał je w pudełku to korciłoby mnie żeby wlać do niego wody co by "rybki" nie zdechły ![]() ![]() Ten szczurek oprócz tajmieni, mógłby być dobrą przynętą do powierzchniwego łowienia szczupaków na płyciznach, zwłaszcza tam gdzie Hairy Killer z ABU daje efekty. Koniecznie wstaw fotę szczurka po malowaniu. ![]() RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - tomo - 04-06-2013 (04-06-2013, 14:37)kaczy napisał(a): Cześć Tomku! Fajnie, że wpadłeś podzielić się swoją wiedząNo też tak słyszałem że łowne.Wpadki były również i na pewno każdy je miał.Czołówka światowa to dla mnie Megabass,Illex,Jackall Lures.Właśnie w tym kierunku zmierzam ale to jeszcze bardzo daleka droga a nawet więcej-pułap nie osiągalny ale coś podobnego może stworzę. Co do rodzimych producentów-absolutnym No1 jest dla mnie Robert Hamer jeśli chodzi o konstrukcje przynęt boleniowych.Na fotkach mój tuning optyczny woblera R.Hamera. RE: Tomy Hand Made-Tomy's Bait- - maselinho - 04-06-2013 Cudne są te Twoje rybki ![]() |