24-08-2020, 05:55
Ciekawi mnie jak wyglądają wyniki kleniowo-jaziowe na inne metody niż mucha. Coś wiesz w temacie?

Muchowe łowy 2020
|
24-08-2020, 05:55
Ciekawi mnie jak wyglądają wyniki kleniowo-jaziowe na inne metody niż mucha. Coś wiesz w temacie?
![]()
24-08-2020, 08:29
Spotykam spiningistów ale jakoś nie było okazji porozmawiać i zapytać o wyniki.Ostatnio łowiłem w bliskiej odległości od gościa który próbował na skórkę chleba. A raczej to on łowił w mojej bliskiej odległości bo naszedł na mnie schodząc w dół rzeki.Przy mnie nie złowił ryby.Może to kwestia odcinka rzeki po którym sie przemieszczał.Ja miałem w tym czasie kilkanaście kleników.Myślę że na przynęty naturalne zarówno teraz jak i wiosną można złowić dużo kleni.Na spinning wiosną na pewno też chociaż i teraz widziałem ludzi ze smużakami .
Jedna prawda jest niezmienna. Jak ryby są w danej wodzie to przeważnie biorą.
27-08-2020, 19:57
Chyba już ostatni dzień naszego plażowania z synem.Antek holuje już jak stary wyga. Największą frajdę sprawia mu jednak wypuszczanie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wreszcie pusto.Zero kajaków.Nikt nie przeszkadzał ani mi ani czapli białej którą też polowała
![]() Mój dzisiejszy połów to 15 klonków w tym 3 takie powyżej 40 cm. To był fajny dzień ![]() ![]() ![]()
Wymiatasz na tej Wkrze. Pieknie Ci się odwdzięcza. Gratulacje
![]()
03-09-2020, 05:50
15 klonków... ja na spina przez cały rok na Narwi tyle nie złapałem
![]()
03-09-2020, 15:47
Dzisiaj pogoda już zupełnie inna.Słonecznie ale też i wiatr spory.Udało się połowić podobnie jak wczoraj. Największy kleń miał 45cm i dwa ciut mniejsze. Widziałem kilka byków wyglądających na ponad 50cm i nawet jeden ruszył do mojej muchy ale w ostatniej chwili widowisko zawrócił :)
![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki za gratulacje. Mam sporo czasu ostatnio i to procentuje. Bysior. W Narwii nie brakuje kleni i dają się całkiem dobrze łowić...na muchę ;) Fajnie ,że się odzywacie,bo już myślałem że piszę do siebie ?
Graty jak zwykle - piękne widoki, piękne ryby, rano super pooglądać przed pracą
![]() PS. Tak Dareczku, są i duże kleniska i jazie - i o tyle o ile na muchę nasz kolega ma wyniki eleganckie, to na spina nie jest już tak prosto... Ale ja je rozpracuje... ![]() PSS. Nie piszesz do siebie, nie martw się. Sądząc po statystykach, czyta i ogląda spoooro osób, tylko coś boją się pisać czy co ![]()
Dzisiaj późno pojechałem i nie miałem zbyt wiele czasu. Przystanie kajakowe rozmnożyły się w tym roku i rozrosły grodząc się przy okazji i utrudniając dostęp do Rzeki.Chciałem sprawdzić dawno nie odwiedzany odcinek pojechałem więc na znany sobie przesmyk pomiędzy działkami gdzie jeszcze jesienią zeszłego roku dało się zostawić samochód i dojść do wody.Niestety.Przywitała mnie barykada z gałęzi a za nią świeżo postawione ogrodzenie. Straciłem trochę czasu zanim w końcu przywitałem się z Rzeką.
Zacząłem od suchej muchy żeby sprawdzić aktywność kleni.Dosyć szybko zameldowały dwie przyzwoite rybki.40 i 38 .Było też kilka wyjść do muchy zakończonych szybką zawrotką i wirem na powierzchni. Zmieniłem metodę na mokrą muchę ale niestety nie przyniosło to zamierzonego efektu. Powrót do suchej okazał się słuszny i dołowiłem jeszcze 4 czterdziestaki i około 20 mniejszych kleni. Pokazało się kilka grasujących boleni niestety tym razem sucha mucha ich nie interesowała. Czas zleciał bardzo szybko i trzeba było zbierać się odebrać młodego z przedszkola. ![]() ![]() ![]() Dziś tylko takie zdjęcia.
A ten swoje...
Graty Darek !!!! Z ochątą oglądam zawsze Twoje foty z pięknej rzeki. Pogratulować PS. Rośnie Ci konkurencja w postaci Syna, chociaż... to czysta przyjemność. Połamania!!!
"...mam swoją pasję, która pozwala mi na świat patrzeć jaśniej..."
http://biebrzanskieikampinoskie.blogspot.com/ - czyli moje spotkania z Przyrodą |
|