Forum Shrap-Drakers - Wędkarstwo Moją Pasją!

Odpowiedz 
C&R stosować czy nie
Autor Wiadomość
andrew Offline
Shrap-Draker's

**
Łowię na:Trolling, spinning, casting
Łowiska:warszawska Wisla, graniczny Bug i okolice
Miejscowość:Warszawa Zawady
RE: C&R stosować czy nie
Olewam dyskusje na temat C&R. Tylko kompletni lamerzy podważają sens C&R. Co z tego, że gdzieś w Azji Ruscy strzelają do ryb na wędce....Europa zaczyna się w Terespolu
19-02-2012 23:40:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Bizonik Offline
Główny moderator

*
Łowię na:spinning
Łowiska:tam gdzie przyroda obdarza odpoczynkiem
Miejscowość:Warszawa
Czy C&R to nie jest własne sumienie. Wydaje mi się że tak. Więc chyba trzeba żyć zgodnie z własnym sumieniem i nie popadać w paranoje. I jeśli się da uświadamiać ludzi ale nic na siłę bo jak ten okoń nastrosza się i nic dobrego z tego nie wyjdzie.
20-02-2012 09:10:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
hairy Offline
Wędkarstwo Moją Pasją!

Łowię na:Spining, DS
Łowiska:Wisła, Bug nadgraniczny, Narew, Zalew
W tym temacie ile osób zabierze głos tyle będzie opinii.
Ja nie ukrywam, że czasami zdarza mi się zabierać ryby i nie będę opowiadał że wszystkie wypuszczam.
Tak jak powyżej napisał Paweł każdy z nas ma swoje sumienie i poglądy i postępuje zgodnie z nimi.
Nie ma co narzucać komuś swojego zdania, bo im bardziej jest się natarczywym tym efekt jest odwrotny.
20-02-2012 09:42:03
pioo Offline
Wędkarstwo Moją Pasją!

Łowię na:spining
Łowiska:Temat rzeka... Wisła
Wypuszczać! Zawsze jest ten ułamek procenta, że ryba nie zostanie złowiona ponownie, skłusowana, nie zje jej wydra, ryba czy inny kormoran i że przeżyje do kolejnego tarła.
Poza tym na sercu lżej Usmiech
21-02-2012 14:29:11
avallone Offline
Wędkarstwo Moją Pasją!

Łowię na:Sumowanie ;)
Łowiska:Sekwana
Miejscowość:Paryż
Ryby zawsze warto wypuszczać, zwłaszcza okazy. To jest nasza inicjatywa włożona w zwiększenie pogłowia ryb w każdym zbiorniku. Ma to i plusy i minusy więc zamiast ich rozważać trzeba pomyśleć że dla wielu to hobby dające dużo przyjemności a im mniej ryb będzie tym więcej rozterek nad wodą "dlaczego nie biorą"
Nie podpinajmy tylko tego pod etykę... Wypuszczajmy dając innym przykład nie potępiając jednocześnie rybożerców bo to fanatyzm.
13-03-2012 20:46:50
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Skocz do: